Memaksimumkan Kejayaan Berhenti Anda dengan Sokongan Dwi

Sokongan Dwi

Anda boleh memaksimumkan peluang anda untuk berhenti dengan baik dengan menggunakan tampalan dan produk oral, seperti Gula-Gula Getah NICORETTE®, apabila anda memerlukan sokongan tambahan untuk melawan keinginan.

Lebih Cenderung untuk Berhenti

Anda lebih cenderung untuk berhenti menggunakan tampalan NICORETTE® Invisi Transdermal bersama dengan suatu produk, berbanding dengan kemahuan sahaja.

Cara Dwi Sokongan Berfungsi

Jika menggunakan satu produk terapi penggantian nikotin tidak mencukupi untuk membantu anda berhenti, Sokongan Dwi kami menawarkan anda peluang yang lebih baik untuk berhenti untuk selamanya.

Dengan Sokongan Dwi, dua alat bantuan berhenti merokok digunakan:

1. Tampalan digunakan untuk mengurangkan gejala penarikan diri dan keinginan sepanjang hari.
2. Gula-gula getah diguna untuk melegakan ketagihan.

Mengapa Menggunakannya

Kajian menunjukkan bahawa menggunakan dua alat bantuan berhenti merokok pada masa yang sama meningkatkan peluang anda untuk berhenti merokok berbanding dengan menggunakan hanya satu jenis alat bantuan berhenti merokok. Jika anda mengalami keinginan yang sangat kuat atau pernah mencuba untuk berhenti pada masa lalu dengan hanya menggunakan satu jenis produk sahaja, menggunakan dua jenis produk boleh membantu anda untuk kekal di landasan yang betul.

15 batang atau lebih dalam sehari
Jika anda merokok 15 batang atau lebih dalam sehari dan bersedia untuk berhenti serta-merta, anda boleh menggunakan satu tampalan Langkah 1 (25mg/16hr) sehari selama 8 minggu
DAN
Tambah gula-gula getah 2mg - Kunyah 1 keping gula-gula getah 2mg apabila ada keinginan untuk merokok. Tidak menggunakan lebih daripada 12 keping dalam satu hari.

Selepas 8 minggu, anda boleh menghentikan NRT dengan sama ada:
Menggunakan tampalan Langkah 2 (15mg/16hr) selama 2 minggu, diikuti dengan tampalan Langkah 3 tampalan (10mg/16hr) selama 2 minggu, sambil menggunakan jumlah gula-gula getah 2mg yang sama dalam sehari yang anda gunakan secara rutin. Kemudian apabila tampalan tidak lagi diperlukan, kurangkan bilangan gula-gula getah 2mg secara beransur-ansur sehingga anda tidak lagi memerlukannya.

Kurang daripada 15 batang sehari
Jika anda merokok kurang daripada 15 batang rokok sehari dan bersedia untuk berhenti serta-merta, anda boleh menggunakan satu tampalan Langkah 2 (15mg/16hr) sehari selama 8 minggu
AND
Tambah gula-gula getah 2mg - Kunyah 1 keping gula-gula getah 2mg apabila ada keinginan untuk merokok. Tidak menggunakan lebih daripada 12 keping dalam satu hari.

Selepas 8 minggu, anda boleh menghentikan NRT dengan sama ada:
Menggunakan tampalan Langkah 3 (10mg/16hr) selama 4 minggu, sambil menggunakan jumlah gula-gula getah 2mg yang sama dalam sehari yang anda gunakan secara rutin. Kemudian apabila tampalan tidak lagi diperlukan, kurangkan bilangan gula-gula getah 2mg secara beransur-ansur sehingga anda tidak lagi memerlukannya.

Siapa Boleh Gunakan Sokongan Dwi

Adakah anda seorang perokok tegar? Atau adakah anda cuba tetapi tidak berjaya untuk berhenti pada masa lalu dengan hanya menggunakan satu produk Terapi Penggantian Nikotin (NRT)? Sekiranya ya jawapan anda, gunakan dua produk NICORETTE® akan membantu anda berada di landasan yang betul.

Untuk mengetahui sama ada Sokongan Dwi tepat untuk anda, sila berbincang dengan pakar penjagaan kesihatan anda.

Rujukan:

1) Megan E. Piper, et al. - A Randomized Placebo-Controlled Clinical Trial of 5 Smoking Cessation Pharmacotherapies
https://jamanetwork.com/journals/jamapsychiatry/fullarticle/210422

KKLIU 0251/2022. Tarikh Tamat: 31 Dis 2024. Ini adalah iklan produk ubat.
Produk ini tidak sesuai untuk kanak-kanak. Jangan gunakan produk ini jika anda mempunyai penyakit jantung yang serius, hamil atau menyusu. Tidak boleh digunakan oleh bukan perokok. Rujuk profesional penjagaan kesihatan anda sebelum digunakan.

MAL15045076ARZ, MAL15045059ARZ, MAL14035012ACZ, MAL14035008ACZ, MAL14035009ACZ

Adakah Anda Bersedia untuk Berhenti Merokok Selama-lamanya?

Ketahui cara berhenti merokok sekali gus, semasa menggunakan NICORETTE® untuk menguruskan gian dan simptom penarikan. Dengan mendapatkan sokongan daripada pakar dan penggunaan NICORETTE®, anda lebih cenderung untuk berhenti selama-lamanya.

Cari produk anda

NICORETTE® mempunyai pelbagai Terapi Penggantian Nikotin (NRT) yang direka untuk membantu anda apabila anda telah berhenti merokok.