Menyediakan Rangkaian Sokongan

Kami faham bahawa berhenti merokok merupakan perkara yang sukar dan akan ada saat yang anda memerlukan sokongan moral. Mempunyai seorang yang anda boleh berharap pada saat yang anda perlukannya boleh membantu anda berada atas landasan yang betul. Berikut adalah cadangan kami untuk menubuhkan rangkaian sokongan anda.

 • Cari Teman untuk Berhenti
   Hantar e-mel kepada rakan sekerja anda atau kepada rakan-rakan anda yang merokok, bertanya sama ada mereka berminat untuk berhenti merokok juga. Kemudiannya, anda boleh berhenti bersama rakan.
 • Sertai Kumpulan Tempatan
  Tanya di perpustakaan atau hospital tempatan anda untuk mengetahui sama ada ada kumpulan berhenti merokok yang boleh anda sertai, atau mencari dalam talian untuk kumpulan di kawasan anda.
 • Menyelidik tentang Talian Bantuan Berhenti
  Cari dalam talian untuk perkhidmatan latihan yang anda boleh hubungi untuk mendapatkan maklumat dan sokongan.
 • Menyebarkan Perkataan dalam Talian
  Kemas kini status Facebook atau Twitter anda untuk memberitahu semua orang bahawa anda sedang berhenti merokok. Anda akan terkejut dengan bilangan orang yang menawarkan galakan dan sokongan.
 • Mulakan Blog
  Mengapa tidak memulakan blog tentang perjalanan berhenti anda? Paparan tentang kemajuan anda akan menjadi cara yang baik untuk berkongsi saat-saat kegembiraan dan kesedihan anda. Tambahan pula, anda mungkin akan dapat komen daripada orang lain yang mempunyai pengalaman yang sama.
callout-image.jpg

Bagaimana untuk Memberitahu Orang Tersayang Mengenai Berhenti

Jika anda memutuskan untuk memberitahu orang yang anda sayangi tentang berhenti, kami mempunyai beberapa petunjuk.

Bebas Dari Rutin Merokok

Berhenti merokok adalah proses pembelajaran. Ikuti langkah ini untuk mengekalkan dan membantu anda bebas dari asap rokok.