Hitung Simpanan Anda


Seandainya seorang perokok berbelanja RM17 sehari (harga sebungkus rokok), jumlah perbelanjaannya akan mencecah sebanyak RM510 sebulan.

Setiap rokok yang anda tidak merokok akan menjadi wang dalam poket anda. Bayangkan apa yang boleh anda lakukan dengan semua simpanan anda daripada berhenti merokok - seperti pergi bercuti di tempat yang diimpikan , makan lebih kerap, atau memberi ganjaran kepada diri anda dengan sesuatu yang telah anda ingini.

Analisis pengiraan anda
Ketahui berapa banyak yang anda boleh simpan dan gunakan insentif tambahan merokok selamanya.

Hitung Simpanan Anda


Secara purata, berapa rokok yang anda merokok pada setiap hari?
Berapakah yang anda bayar untuk satu pek rokok?
RM

Could not calculate. Please enter numbers only.

Berapa Banyak Anda Dapat Jimat


Seandainya anda merokok x rokok sehari dengan harga satu pek berharga RMx tersebut merupakan nilai yang anda dapat berjimat kalau anda berhenti merokok.

Pada Bulan yang Pertama
RM xx
Dalam 6 Bulan
RM xx
Dalam Tahun Pertama Anda Bebas Merokok
RM xx
Dalam 5 Tahun
RM xx

Petua

Kami memahami bahawa berhenti merokok merupakan salah satu cabaran yang sukar anda hadapi. Petua-petua berikut dapat membantu anda mengekalkan motivasi dengan memberikan anda cadangan atas mengubahkan perlakuan anda supaya anda dapat berhenti merokok selamanya.

Gunakan wang yang anda jimatkan dari pembelian rokok atas ganjaran kepada diri sendiri

Memastikan anda jelas atas jumlah wang yang anda simpan. Menyediakan akaun khas ataupun ‘tabung henti rokok’, untuk menyimpan wang anda. Kemudian, bagi bahagian yang menyeronokkan – adalah memutuskan cara perbelanjakannya.

Ganjaran kepada Diri Sendiri

Memberi ganjaran kepada diri sendiri atas perjalanan anda untuk mencapai matlamat. Menjadikan ganjaran yang dapati dengan lebih bermakna, seperti membeli sesuatu yang anda sukai.

Fokus atas pemikiran positif

Fikirkan perkara yang positif dalam kehidupan anda yang bebas dari merokok, seperti mana anda akan hidup dengan lebih sihat secara umum dan mempunyai lebih banyak tenaga, kulit yang lebih cerah, gigi yang lebih putih dan deria rasa dan hidu yang lebih peka. Lebih kurangnya anda fikir tentang merokok, lebih senang bagi anda mengekalkan gaya hidup bebas merokok.

Adakah Anda Bersedia untuk Berhenti Merokok Selama-lamanya?

Ketahui cara berhenti merokok sekali gus, semasa menggunakan NICORETTE® untuk menguruskan gian dan simptom penarikan. Dengan mendapatkan sokongan daripada pakar dan penggunaan NICORETTE®, anda lebih cenderung untuk berhenti selama-lamanya.

Adakah Anda Ingin Berhenti Merokok Secara Beransur-ansur?

Ketahui cara untuk berhenti dengan langkah yang mudah diurus. Anda boleh mengurangkan bilangan rokok yang anda merokok, pada masa yang sama menguruskan ketagihan dan simptom penarikan dengan menggunakan produk NICORETTE®

Tulis Matlamat & Memberi Ganjaran Kepada Diri Sendiri

Berikan ganjaran kepada diri sendiri apabila anda mencapai kejayaan anda.

Cari produk anda

NICORETTE® mempunyai pelbagai Terapi Penggantian Nikotin (NRT) yang direka untuk membantu anda apabila anda telah berhenti merokok.